Zij gingen jou al voor...

Als kers op de taart, laat ik je hieronder enkele verhalen lezen van enthousiastelingen die alvast in mijn verhaal stapten. Zij namen de juiste beslissing op het juiste moment, en zijn daar nog altijd heel blij om! 

Benieuwd naar hoe anderen het traject ervaren? Lees hieronder enkele ervaringen!

 

Deze verhalen werden gedeeld met toestemming van de cliënten in kwestie.

Hoe Laura het ervaarde

Exact een jaar geleden ben ik voor het eerst Eline haar praktijk binnen gestapt. Dit omdat ik toch wel wat overgewicht had en me niet lekker in m’n vel voelde. Eline nam de tijd om met mij te overlopen wat ik allemaal at en dronk en zo wist zij waar mijn ‘probleem’ zat. En aan de hand daarvan maakte ze een schema. Dat schema was helemaal niet zo erg als gedacht, afgezien heb ik zeker niet gedaan. Honger lijden? Nee hoor!

Nu, een jaar later ben ik al lekker 13 kg kwijt zonder af te zien of zonder honger te moeten lijden. En ja hoor, ik mag nog steeds een koekje of snoepje eten. Geweldig toch ! Nu voel ik me veel beter in mijn vel en straal ik!

Ik ben Eline enorm dankbaar!

- Laura - 

Het verhaal van Walter

Enkele jaren geleden werd ik ’wakker met enorme keelpijn. Ik dacht een griepje;  pijnstiller en koortswerend middel en we zijn klaar voor de strijd. Mijn werkgever stuurde me naar de huisarts. Deze zei dat meer aan de hand was, een bloedstaal werd genomen, het bleek om een schildklierontsteking te gaan. Zij had preventief nog andere onderzoeken aangekruist. Mijn suikerwaarde bleek te hoog te zijn, er werd medicatie opgestart, met de raad zoveel mogelijk suiker te vermijden. Mijn yoghurt, koekjes en ijsjes werden suikervrij, voor de rest bleef ik mijn “normale” eetgewoontes aanhouden. Regelmatig werd bloed genomen en bleek de bloedwaarde (suiker) nog steeds aan de hoge kant. De combinatie medicatie en “suikervrij” eten bleek niet voldoende. De resultaten waren alles behalve rooskleurig, voor mijn gemiddelde suiker (HbA1c) had ik een waarde van 8,6 (mag normaal maximum 6 zijn). 

De huisarts besloot mij door te verwijzen naar een endocrinoloog.

 

Bij de endocrinoloog werden mij de gevaren en gevolgen van hoge suikerwaarden uitgelegd. Ik schrok wel even toen ik hoorde wat de gevolgen zouden zijn indien ik niet zou ingrijpen. Onherstelbare schade aan de bloedcellen in mijn ogen en organen. Het ging verder met een consultatie bij de oogarts, aangepast rijbewijs. Het rampscenario van geen auto meer te mogen rijden voltrok mij voor mijn ogen. Met ingrijpen bedoelde zij gewichtsreductie, wat een mooi woord is voor afvallen. Ik woog maar liefst 104,5 kg en meet 1,73 m.

Mijn medicatie werd aangepast, en thuis gekomen maakte mijn echtgenote en ikzelf een plan om mijn eetgewoontes aan te passen. Resultaat was dat ik scheel zag van de honger, navenant geen gewichtsverlies had, en deze situatie stilaan onhoudbaar werd. Ik zag het slagen van mijn missie al op een sisser uitdraaien. Ik besloot een diëtiste te raadplegen, en via zoekwerk op internet kwam ik bij Eline Huybrechts terecht. Ook bij Eline werd ik grondig ondervraagd over mijn eetgewoontes. Na de eerste consultatie kreeg ik meteen een aangepast plan met de nodige tips mee. Ik wist/weet wat voor mij goede en minder goede keuzes zouden zijn. Mijn reactie bij het buitenkomen bij Eline: 15 jaar geleden stoppen met alcohol is mij gelukt, dit gaat mij ook lukken! 

 

Mijn ontbijt zag er anders uit, mijn middagmaal zag er anders uit, mijn gekookte maaltijd zag er anders uit. Maar het was daarom niet minder smakelijk! Alle supermarken werden afgegaan om uit te zoeken welke producten die aanbevolen werden en het meeste in mijn smaak vielen. Uiteraard zal dit voor iedereen verschillend zijn, maar wie de moeite neemt vindt zijn zin, met voldoende afwisseling!

Op regelmatige basis ging (en ga) ik op consultatie bij Eline, waar nodig werd bijgestuurd (wat heel minimaal was). De naald van de weegschaal ging de goede kant uit. Na 3 maanden werd er opnieuw een bloedonderzoek gedaan en mijn HbA1c was gezakt tot 6, voor een diabeet is de streefwaarde 7. Een deel van mijn medicatie werd geschrapt vanwege het goede resultaat.

Ik heb het geluk dat mijn echtgenote heel inventief is met koken, zij kan van alles een gezonde versie maken.

Winkelen is nu - naast kijken naar wat er lekker uit ziet - ook de etiketten goed lezen. 

Het wil niet zegen dat ik me geen verwenning meer kan permitteren, en ook op vakantie gaan is geen probleem. Het is een kwestie van thuiskomen en terug in je routine stappen.`

 

Dankzij de goede begeleiding van Eline, de opvolging van mijn huisarts en endocrinoloog, staat mijn HbA1c nu op 5,6, en ben ik volledig zonder diabetes medicatie!

Ik ben ook veel meer gaan bewegen, wandelen en fietsen. Ik voel me een heel pak beter, hoewel er momenten waren het afgelopen jaar dat het iets minder was. Maar na het behaalde resultaat was het dat allemaal waard, mijn levenskwaliteit is er op vooruit gegaan en heb vooral meer energie!

Wat betreft de gewichtsreductie is er ook resultaat behaald, binnen het jaar viel ik 25 kg af. Velen samen met mij zijn diabeet, hebben dezelfde inspanningen geleverd met goed resultaat. Voor zij die aan het begin van deze uitdaging staan kan ik enkel zeggen: laat je goed begeleiden door een diëtiste, huisarts, en endocrinoloog. Op het einde van de rit (hoewel aan je nieuwe eetgewoonte geen einde komt) is het dat allemaal dubbel en dik waard!

 

Met oprechte dank aan Eline en mijn echtgenote Nicole. Beiden zijn zij samen een groot deel van mijn geslaagde missie, die ik vol ga houden.

- Walter -